Batuudid, Tervis, Treening

Kuidas batuudil hüppamine teie vaimset tervist parandab? – 5 minutit lugemist

Batuudil hüppamine ei pruugi tunduda eriti tõhus viis oma vaimse tervise parandamiseks. Kuid tegelikult võib batuudi kasutamine oluliselt leevendada erinevate vaimuhaiguste sümptomeid, nagu depressioon, ärevus ja unetus.

Paljud uuringud näitavad, et regulaarne treenimine on üks parimaid viise depressiooni ja ärevuse vähendamiseks. Kui lisate batuudil hüppamise oma tavapärasesse treeningrežiimi, tunnete end õnnelikumana, positiivsemana ja enesekindlamana ning magate öösel paremini.

Erinevalt muudest tegevustest on batuutidel hüppamine alati saadaval ja see on üks lihtsamaid viise diivanilt tõusmiseks ja verevoolu kiirendamiseks. Kuigi depressiooni ajal võib olla raske jõusaali astuda, on batuudil hüppamine väga lihtne treeningvorm, mis nõuab väga vähe pingutust.

” Batuudil hüppamine

on suurepärane aeroobne treening, mida saate teha

lisada oma igapäevasesse rutiini”

Batuudil hüpates vallanduvad hormoonid, mis tekitavad hea enesetunde.

Hüppamine pole mitte ainult suurepärane viis kaloreid põletada ja kopsumahtu parandada, vaid see aitab vabastada ka hormoone, mis aitavad teil end hästi tunda, näiteks endorfiine ja serotoniini.

Endorfiinid on tuntud oma võime poolest tõsta tuju ja tekitada positiivseid tundeid. On teada, et endorfiinid vabanevad treeningu ajal, mis hõlmab ka batuudil hüppamist. Üles-alla hüppamisel on ka teine eelis, kuna need hormoonid vabanevad isegi kiiremini kui teiste treeningvormidega.

Serotoniin on neurotransmitter, mis aitab vähendada ärevust. Kui serotoniini tase meie kehas on madal, tunneme end tõenäolisemalt süngena ja masendusena. Batuudil hüpates toodetakse serotoniini intensiivsemalt, mistõttu on seda tüüpi harjutused suurepärane viis tuju kiireks tõstmiseks.

Batuudil hüppamine vabastab adrenaliini.

Olenemata sellest, kas olete algaja või kogenum, on hüppamine ja hüppetrikkide tegemine alati põnev kogemus – ja seda põhjusega!

See põnevustunne tuleneb hüppamisel tekkivast suuremast adrenaliini tootmisest. Adrenaliin on hormoon, mis tõstab teie energiataset ja stimuleerib, paneb teie südame tööle ja suurendab verevoolu, kandes ajju värsket hapnikku. Tulemuseks on parem tuju, positiivne väljavaade, suurem keskendumine ja üldine heaolutunne.

Batuudil hüppamine aktiveerib aju

Batuudil hüppamine nõuab tasakaalu hoidmist ja keha kontrollimist. Algajatel võib selle omandamine veidi aega võtta, kuid lõpuks saab sinust kogenud hüppaja, kellel on hästi arenenud tasakaal ja koordinatsioon.

Nende kahe motoorsete oskuste parandamine parandab ka teie aju tööd. Kui hoiate oma aju aktiivsena, suudab see kergemini keskenduda produktiivsetele mõtetele ja väljakutsetele, jättes negatiivsetele mõtetele väga vähe ruumi. Aju hästi stimuleeritud hoidmine aitab vältida ärevust ja depressiooni.

Batuudil hüppamine aitab teil värske õhu kätte saada

Kui teil on palju väliruumi, on hea paigaldada batuut. See on suurepärane spordivahend, mis on alati käepärast, et värsket õhku nautides veidi trenni teha.

Õues viibimine aitab oluliselt kaasa sellele, et teie rakud saavad piisavalt värsket hapnikku, mis muudab teie enesetunde loomulikult paremaks. Lisaks leevendab õues liikumine ärevus- ja depressioonitunnet. Võite hakata märkama asju, mida te pole varem märganud, näiteks lindude säutsumist või lehtede kahinat puulatvades. Järsku hakkab elu jälle parem välja nägema.

Batuut aitab teil taastada oma lapsepõlve.

Kas mäletate, kuidas hüppasite koos lastega naabri batuudil? Nüüd, kui olete täiskasvanu, on batuudil hüppamine viis lapsepõlve rõõmu taastamiseks. Batuudil hüppamises on midagi, mis kutsub esile õnne- ja vabadustunde – tundeid, mida te pole võib-olla aastaid kogenud. Ja kui soovite neid uuesti kogeda, on hea seanss batuudil üks parimaid asju, mida saate teha.

 

Allikas: akrobat.com

 

PEREBATUUDUD

AKRO_ORPR_R_01

SPORTBATUUDID

AKRO_PRCH_S_30

ÜLDKASUTATAVAD BATUUDID

_AKRO_GALL_R_17